Om fotografen

Det är jag som är Jenny.
Min största passion i livet, förutom min familj och mina barn, är att fotografera. Jag älskar att dokumentera men främst att skapa minnen med hjälp av bilder.

Det finns en lång historia till varför jag började med fotografering och hur jag startade mitt företag, men du kanske just nu är lite mer intresserad av den korta historien, eller kanske rättare sagt mer intresserad av nuet. Kort sagt så har jag arbetat som fotograf på heltid sedan tio år tillbaka. Jag har haft en kamera i min hand i stort sett hela livet, men det är först efter att jag fick min andra son som jag kände att jag inte kunde leva utan att få fotografera mer än bara på fritiden. Jag har min studio i ett industriområde i Tyresö (mitt emot en stor pepparkaksfabrik)

Förutom att arbeta i studion så brukar jag också fotografera utomhus i områden runt omkring Tyresö Slott och Tyresta Naturreservat där man kan få fantastiska bilder med en otrolig miljö 🙂

Närmast hjärtat ligger möjligheten att få föreviga nyfödda bebisar och växande mammamagar. Det är så häftigt med ett nytt litet liv som växer i magen under nio månader och ut kämpar sig en färdig liten människa – med en helt egen personlighet redan från början! Och det är också så härligt att få följa med när de här små bebisarna växer upp, lär sig att sitta, krypa, stå och gå… Och ja… Alla de där familjebilderna också 🙂

Jag känner att jag aldrig kan sluta att lära mig nya saker när det kommer till fotografering. Det är ju en hel värld med teknik och färglära, pappershantering och komposition som jag ständigt ser till att hålla mig uppdaterad inom för att kunna erbjuda produkter av bra kvalitet och bilder som kommer att hålla i generationer framöver.

Jag ser till att gå minst en utbildning eller kurs om året. Dels för att lära mig nya saker men också för att utmana mig själv och hålla kreativiteten igång. Jag skulle kunna räkna upp varenda utbildning jag gått men för att nämna några så har jag gått en utbildning för en amerikansk fotograf inom gravid- och nyföddfotografering (Ana Brandt) jag har utbildat mig inom yrket som porträttfotograf och fått utmärkelsen Auktoriserad Porträttfotograf hos Svenska Porträttfotografers Förbund. I juni -16 gick jag ytterligare en utbildning för den prisbelönte nyföddfotografen Minna Burgess. 2017 var jag värdinna för Erin Elizabeth när hon höll utbildning i min studio och under 2018 gick jag flera utbildningar varav en var i Italien tillsammans med 25 andra fotografer från hela världen. 2018 började jag även hålla egna kurser i nyföddfotografering.

I studion, som ligger på Radiovägen 2 i Tyresö, så finns det vid varje fotografering tid och utrymme för eventuella ombyten och styling, lite leksaker för barnen och soffor att vila i om det skulle behövas.