Nyföddfotografering

Nyföddfoto

En av anledningarna till att jag började arbeta som fotograf var just för att få vara med och skapa de minnen som kan leva till nästa generation. Att stanna tiden i ett ögonblick som man kan minnas för evigt. Jag menar, tänk när du får ditt första barnbarn och har möjlighet att visa bilder från när din lilla skatt var så liten.

En nyföddfotografering är en chans att föreviga ditt barn när hen är alldeles ny i världen. Det som utmärker en newbornsession är att man fotograferar den nyfödda i olika poser. Under sessionen så lägger vi barnet i olika sovande ställningar som är bekväma och rogivande för barnet. För att de ska sova lugnt och stillsamt så brukar de lindas in i en sjal eller filt, för att få känna värme och närhet, men också för att få vara lite ihopkurad – precis så som i magen. Och när bebisen väl sover så finns det många olika poser som man kan fotografera.

Fotograferingen genomförs någon gång under barnets första 14 dagar, för att kunna få bebisen att sova lite lättare och komma till ro i de olika positionerna. (det går att genomföra en newbornfotografering även om barnet hunnit bli lite ”äldre” än 14 dagar, hör av dig med dina önskemål även om ditt barn passerat den ”magiska siffran”. Jag har fotograferat barn upp till fem veckor för newbornfotografering. Allt handlar om teknik, lite tur och massor med tålamod, men om du vet att du önskar speciella poser så rekommenderar jag att du bokar så snart som möjligt.)

När du bokar så är det du som förälder som bestämmer vilken typ av bilder du vill att vi fotar. Du kanske vill föreviga ditt nya liv, med detaljer som små, små fingrar och tår, ögonfransar och plutande läppar, men inte alls lägga ditt barn i någon speciell pose – inga problem! Det finns inga måsten med en newbornfotografering – det är ni som väljer. Med det sagt kan jag också tillägga att ert barn också säger sitt – jag kan aldrig garantera en viss pose, även om jag kan lova att jag försöker – men ibland så vill bebis helt enkelt inte ligga på vissa sätt och då ska man inte tvinga fram något.

Jag har gott om rekvisita som passar både för ett färgstarkt hem och även i mer neutrala färger. Under en nyföddfotografering är givetvis alla familjemedlemmar välkomna (syskon, föräldrar, mor- och farföräldrar osv) utan någon extra kostnad.

En nyföddfotografering kostar 1700:- och om du bokar in din gravidfotografering och nyföddfotografering tillsammans så betalar du endast 2500:- för båda sessionerna. (bilder köps separat)

Vill du boka en fotografering eller ha lite mer information?
Skicka ett mail till: info@photobyjenny.se
Eller skicka ett meddelande direkt till mig här:

Bokningsförfrågan nyfödd